Frågor och svar

Har du frågor eller funderingar kring scrapbooking så ställ dem gärna här:

22 Svar på Frågor och svar

 1. Elisa (stellacometa) skriver:

  Hi Karin,
  I saw your comment on my blog (http://sullacometa.blogspot.com/2005/11/quizzino.html) and will try to explain 🙂
  I have a brand new job for an Italian company which produces decoupage paper, and has also prepared a collection of scrapbooking paper. We are now going to launch it in Europe. In the past few days I’ve been looking through the web to find every possible little internet shop who could be interested in selling our paper, collecting addresses and preparing a mailing. It is especially ”fun” when I don’t know the language, which happens often I shall say (I had my hard times in looking through Swedish and Norwegian sites!), but I sure could find some nice sites to be inspired from and to bookmark. ScrappaNu and your blog surely are 🙂 I especially love, LOVE the button k which you hanged in your studio (if I got that part right 😉 )

  Elisa in Italy

 2. Karin skriver:

  Thanks!

  Yes, you got it right, I have both a button and a flower k hanging in my studio.

 3. Jenny Brännström skriver:

  Hejsan

  Gissa om jag önskar att jag vetat att du fanns i Linköping när jag bodde där! Jag har varit ”beroende” av ”scrapbook stuff” i fem år men aldrig gjort något åt det utan bara drömt och besökt ett antal amerikanska bloggar. Kan väl säga att jag är beroende av det också, fråga bara min sambo. Men nu ska det äntligen bli av. ska följa sambon på konf. till las vegas och då skall det shoppas. Har redan hittat en affär som ska besökas.
  Var köper du allt ditt material? Är det hyfsat pris att skicka efter?
  Bor nu i Gustafs, utanför Borlänge och här finns inget alls. Anmälde mig till en kurs som aldrig blev av pga för få intresserade…hmm kan inte förstå att inte fler fått upp ögonen.
  Jag tycker i alla fall att det är jätteskoj att läsa din blog. Tack!
  Jenny

 4. Karin skriver:

  Jag handlar mitt mesta material direkt från USA, för tillfället mest från Lifetime Moments

  Det är svårt med priser, det beror på hur mycket frakten går på (kartong är tungt) och om man behöver betala tull.

  Vad gäller butiker i USA så be om tips på Two Peas in a Bucket.

  Det finns ju svenska internetbutiker också, jag har handlat mest från Décor Unique men det finns ju väldigt många andra.

 5. kathaerine Bern skriver:

  Hej karin

  Jag skulle anmäla mig till scrap booking träffen.
  De var jag som va med lotta. Min dator har strulat så jag har inte kunnat maila.
  hoppas de inte är försent att anmäla sig nu.

  ha de så bra!

  mvh katherine.

 6. Rosel skriver:

  Silhouette
  hej,
  du verkar kunna maskinen… den sliter bort pappret när den skär, så jag får den inte att fungera (har haft den i 2 dagar)
  Känner mig lite desperat. Försöker skära i vanligt printerpapper (bör ha den blåa då, men då skär den inte helt igenom pappret, tar jag den gula så rycker den hälften av figuren…
  Har det hänt dig?

 7. Michaela skriver:

  hej!Undrar om du kan hjälpa mig…
  jag har precis fått min silhouette och undrar om du vet hur man
  får bokstäverna att sitt aihop…alltså att man får ett helt ord som sitte rihop utskuret…
  (förstår du hur jag menar?) Det är så himmla fint—-men jag fattar inte hur man gör!

  mvh. Michaela

 8. Karin skriver:

  Här har jag gjort en liten beskrivning vad man behöver: Silhouette, skapa sammanhängande text.

 9. Marie skriver:

  Hejsan Karin!
  Såg att du har en låda för garnförvaring från Apidae, den har jag funderat till både garn och band. Har du med eller utan vev och hur tycker du att den fungerar till band?
  Mvh Marie

 10. Karin skriver:

  Jag har köpt flera lådor så jag har veven och den fungerar riktigt bra, det är väldigt smidigt med tunnare garn.

  När det gäller band är det lite knepigare att vinda upp dem på bobinerna, det har inte så mycket med veven att göra utan beror mest på hur breda/tjocka/styva banden är, det kan bli väldigt klumpigt men trots allt så är det den metod jag använder eftersom jag spar så mycket plats jämfört med alla andra alternativ jag sett, förutom den stora Cropper Hopper lådan med en liten låda för varje band men då blir det väldigt dyrt om man har mycket band.

 11. Ulla skriver:

  Hejsan, sååååå många roliga tips du hade här då. Totalt missat detta!! Jag har försökt att göra en datumcirkel, Men när jag skriver ut det kommer det ju rutorna runt om också med. Vad gör jag för fel??? Tacksam om du orkar svara…

 12. navid skriver:

  Hej. Jag heter Navid Modiri och ska från och med 1:a januari 2009 börja med ett projekt som heter 365 saker du kan göra. Jag undrar vad ”Project 365” är. Tack på förhand. / Navid.

 13. Karin skriver:

  Project 365 innebär att ta ett foto om dagen under ett år.

 14. Petra skriver:

  Hej!
  Såg att du har en lista över QK alla alfabet. Har du bilder på dom oxå?
  Jag har nämligen köpt 2st av en kompis och vi vet ej vilka det är.

  Hoppas du kan hjälpa mig

  mvh Petra

  • Karin skriver:

   Leta på QuicKutz eller ta en bild av utstansade bokstäver och fråga på något forum. Jag kommer inte ihåg hur gammalt det inlägget är, det är knappast aktuellt längre och bilder har jag tyvärr inte.

 15. tina skriver:

  Hej igen,

  Tina här- från i somras- jag som ska öppna min web-shop- SNART! Skulle varit igång nu om inte pappa fick en stroke mitt i allt och blev halvblind, stackarn- så jag fick omprioritera allt… Men snart så- lovar att återkomma då…

  Jo, jag undrar var du köpte din stämpel som du stämplar alla dina alster med? Skulle också vilja ha en. Tyvärr är jag redan medlem i BigBookScrapbooking- annars hade jag gärna gjort så att du får rabatt på nästa kurs där.

  Vilken fin bokrygg du bundit!! Såg just att Åhnbergs Bokbinderi- där jag gått en kurs för ett decennium sedan- har gått i KK och deras maskiner finns att fynda nu på Konkurs-bolag- hör av dig om du vill ha länken dit-

  Vi ses annars om ett par, tre veckor på Stockholm-Scrap-eventet den 30:e—

  Mvh,

  Tina

 16. Hej Karin!
  Förra året när du var och hade demonstrationer på Linköping scrap så hade du med en bild av ett träd som du överfört med gesso. Jag har hittat den fina bilden på din blogg, men länken som den syftar på (hur man gör) verkar inte vara aktuell längre…
  Kan du bara gå igenom kort om hur du gjorde? (Ungefärliga tider för torkning, små tips, vilken ordning man ska göra vad…) Det är så ruskigt snyggt med gesso-överförningar!

  MVH
  Elisabeth (elbeth) Larsson

 17. Marita Eriksson skriver:

  Hej,
  Det här rör din släktforskning.
  Jag har i mina ägor en psalmbok som tillhört Sofia Matilda Andersson född 1853, det står skrivet på första sidan. Jag har ärvt den efter min mormor och morfar. Då jag håller på lite själv med släktforskning tänkte jag söka på hennes namn och hittade då din anfader. Då mina föräldrars bästa vänner som hette Yngve och Wiran (smeknamn?) och hade en sommarstuga i Björnlunda så tänkte jag att den kanske kommer från din anfader. Just nu kommer jag inte ihåg vad dom hette i efternamn och jag vet inte var dom var födda men dom bodde i Stockholm till sin död. Är det några namn som du känner igen? Vad tror du om hela historien? Kontakta gärna mig om du vill prata om det. En fin psalmbok i svart sammet med ett guldkors på framsidan och en slags pokal på baksidan, båda i guld, och stängd med ett litet spänne.
  Med vänlig hälsning
  Marita

  • Karin skriver:

   Sofia Matilda Andersdotter/Andersson är ett inte helt ovanligt namn så med så lite information vågar jag inte säga om det är samma person.

 18. Francesca skriver:

  Hej.

  Hur printar jag ut konturen av blomman enl. ovan i mindre storlek?