Möjligheter med dator (enkel dokumentationsruta)

En enkel dokumentationsruta som går att göra i Word, jag tycker det är lättare att arbeta i Powerpoint.

Gör en lodrät linje, ändra linjetypen till dubbellinje och ändra färg. Linjen skall vara så lång som dokumentationsrutan skall vara hög. Gör en vågrät linje och ändra färg. Kopiera (ctrl-c) och klistra in (ctrl-v) lagom antal linjer. Markera alla vågräta linjer samtidigt (enklast genom att trycka ner vänster musknapp och dra över samtliga linjer).

Datorer (enkel dokumentationsruta)

För att få jämn vänsterkant på linjerna välj Draw -> Align or distribute -> Align left. Blir linjerna för täta så ta bort en av linjerna i mitten, se till att alla linjerna är markerade och välj Draw -> Align or distribute -> Distribute Vertically. Gruppera alla vågräta linjer Draw -> Group, flytta den lodräta linjen så den är lagom långt från vänsterkanten på den vågräta linjerna. Markera både de lodräta och vågräta linjerna, välj Draw -> Align or distribute -> Align Middle.

Datorer (enkel dokumentationsruta)

Skriv ut på enfärgat eller svagt mönstrat papper, skär, klipp, riv eller stansa ut, gör eventuellt hålning i vänsterkant så det ser ut som pappret kommer från ett block genom att göra små hål med en hålstans och riva sönder kanten.

Det färdiga rolodexkortet finns i albumet Möjligheter med och alla beskrivningar finns samlade på sidan Möjligheter med.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i möjligheter med och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.