Möjligheter med dator (datumcirkel)

Ännu en variant för att ange datum, en cirkel med datum runt kanten och år/månad i centrum.

Gör en datumcirkel med WordArt i Office, första textalternativet och skriv in siffrorna, sluta med ett mellanslag. Ändra linjefärg och fyllnadsfärg och välj sedan cirkeltextalternativet i menyn med olika figurer. Justera cirkeln till önskad storlek, håll shift-tangenten nedtryckt så höjd/breddförhållandet inte ändras. Jag har använt teckensnittet Pharmacy (Dafont), samma teckensnitt som QK Blossom.

Datorer (datumcirkel)

Skriv månad och år på två rader i en textruta och justera så texten är centrerad i rutan. Justera textstorleken så den är lagom stor och byt till lämplig färg på texten. Markera både datumcirkeln och textrutan och centrera rutan i datumcirkeln, Draw -> Align or Distribute -> Align center och Draw -> Align or Distribute -> Align middle.

Lägg till sist till en liten cirkel i lämplig färg runt rätt dag.

Datorer (datumcirkel)

När jag skriver ut cirkeln så skriver jag ut på ett kladdpapper, stansar ut en cirkel i pappret jag vill ha datumcirkeln på, fäster den ovanpå den utskrivna cirkeln på kladdpappret och skriver ut en gång till. En annan möjlighet är att skriva ut på rätt papper och stansa ut cirkeln.

Det färdiga rolodexkortet finns i albumet Möjligheter med och alla beskrivningar finns samlade på sidan Möjligheter med.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i möjligheter med och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.