Möjligheter med embossing

Embossing (skapa relief med hjälp av embossingpulver, saknar bra ord på svenska) är ett ämne i Möjligheter med, jag kommer att beskriva olika sätt att använda embossingpulver på. De flesta beskrivningarna i Möjligheter med kommer att finnas med i flera kategorier.

Möjligheter med embossing

Det finns en mängd olika typer av embossingpulver, några exempel på bilden, det är transparent embossingpulver, några vanliga färgade pulver, några distressembossingpulver som ger en grov yta och ett holografiskt som ger en glittrig hologrameffekt. Jag har mest embossingpulver från Ranger men det finns många andra tillverkare.

När man skall embossa behöver man en värmekälla för att smälta pulvret på motivet/föremålet. Jag har en gammal varmluftspistol från Clas Ohlson som inte verkar finnas kvar i sortimentet, sedan finns särskilda ”embossingfönar” som säljs i scrap- och hobbyaffärer. Vill man bara testa går det att använda brödrosten eller en spisplatta, det gäller bara att hålla koll på embossingpulvret så man inte bränner det. Hårfläkten fungerar INTE, den blir inte tillräckligt varm.

Alla beskrivningar finns samlade på sidan Möjligheter med.

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i möjligheter med och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.