Möjligheter med att stämpla

Att stämpla är nästa ämne i Möjligheter med, jag kommer att stämpla med silikonstämplar (clear stamps), gummistämplar och skumstämplar (foamstamps). De flesta beskrivningarna i Möjligheter med kommer att finnas med i flera kategorier.

Möjligheter med att stämpla

För att stämpla behövs någon typ av stämpeldyna eller färg (vanligast stämpeldyna), stämpel och stämpelrengöring. Det finns en mängd olika typer av stämpeldynor med olika typer av färg och olika lösningsmedel, de flesta varianter finns dessutom från många olika tillverkare och i olika storlekar.

Till silikonstämplar och omonterade gummistämplar behövs en plexiglaskloss att fästa den på. Omonterade gummistämplar kan antingen monteras med EZ-mount som är ett skumgummilager med klister på ena sidan och en statisk plast på andra sidan eller med Tack’n’Peel som är en självhäftande transparent plastbit som man fäster på en plexiglaskloss.

För att göra ren stämpeln efter det att man stämplat behövs någon typ av stämpelrengöring, vissa typer av stämpelfärg går att skölja av med vatten men andra typer kräver tuffare rengöringsmedel, i synnerhet lösningsmedelsbaserade stämpeldynor kräver en lämplig stämpelrengöring, det brukar finnas information hos tillverkarna.

Alla beskrivningar finns samlade på sidan Möjligheter med.

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i möjligheter med och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.