Kalender att binda för 2011

Nu har jag gjort iordning kalendern för nästa år, jag har ändrat en kalender jag hittade via Book Arts forum.

Kalendern är i storlek A5 och skall skrivas ut dubbelsidigt på A4-papper, det blir 4 signaturer med 4 blad i varje som man viker och binder, ex.vis med koptisk bindning. Bäst är om man skriver ut på papper med fiberriktningen ”på tvären” inte som normala A4-blad som har fiberriktningen ”på längden” i pappret. Det är lite knepigt att få tag på A4-papper med den fiberriktningen om man inte vill skära ner stora papper själv men jag har hittat några ritblock som ex.vis finns på Clas Ohlsson som fungerar, Apelsinblocket i lite kraftigare papper (120 g/m2) eller Bananblocket som är tunnare (70g/m2).

Andra bloggar om:

Det här inlägget postades i bokbindning. Bokmärk permalänken.

2 Svar på Kalender att binda för 2011

  1. ScrapLinda skriver:

    Ååååh, jag som satt och svor över att den inte fanns på ”svenska” igår, och som letat kalender såååå länge. Tänkte att jaja, jag får väl ha den engelsk då, eftersom jag inte kan ändra i en pdf. Åsså tittar jag in idag igen till dig, då har du lagt ut den på svenska!!! Stort tack för det jobb du lagt ner!!! Nu har jag laddat ner denna, och ska börja jobba med den om ett tag. Jag kommer att skära ut alla kalenderblad för att sen montera upp dom på kalenderblad, scrappa framsida, stoppa i lite annat, och binda ihop allt med BIA:n.

    Tack, tack!! Länkar gärna till dig sen när/om min kalender blir klar, om det är okej?
    /Mvh ScrapLinda