Bokbindningskursen – mina böcker

Här är böckerna som jag gjorde under veckan på Kävesta med Lena Hällzon

Första boken i A6-format är häftad med orientalisk bindning och bunden som en traditionell bok, det gröna pappret på fram- och baksidan har jag klistermarmorerat:

Orientalisk bindning

Andra boken i A6-format är häftad med en koptisk bindning, klistermarmorerat papper på pärmen:

Koptisk bindning

Tredje boken (ungefär 10×20 cm) är häftad med en japansk bindning, klistermarmorerat papper på pärmen:

Japansk bindning

Fjärde boken är häftad med orientalisk bindning, den är i A5-format och klädd med ett scrapbookingpapper från Crate Paper:

Blommig anteckningsbok

Femte och sista boken är häftad med en koptisk bindning. Jag har tänkt att scrappa på bladen så därför är bladen vikta på ett sådant sätt att vartannat blad bara finns med i vikningen för att skapa extra utrymme i ryggen på boken. Pärmen är klädd med ett scrapbookpapper från Basic Grey Porcelain som jag haft i några år:

Scrapbookingalbum

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i bokbindning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 Svar på Bokbindningskursen – mina böcker

  1. Peter Gustavsson skriver:

    God Morgon Karin! Det här kan jag bara inte avhålla mig ifrån att kommentera. Vilka härliga bokband du har gjort! Det är så många år sedan jag gick och lärde mig bokbinderi nu; men vad jag blir sugen när jag ser vad det finns för papper o.dyl att tillgå nu. På min tid var det stört omöjligt att hitta ngt annat än traditionella papper,,en del uråldriga..Jag fick göra papper själv. Dock; det var en rolig tid att binda böcker i Hilmer Krantz verkstad under de åtta år det varade!
    Det blev inte så väldigt många böcker; men några var halvfranska band med överliggande bind. Många härliga karaktärer dök upp där på kvällarna..t.ex ”Marstrands Ros” som hade haft kuriosaaffär ( gissa var) i många år.
    De koptiska banden är URLÄCKRA! Även Eva de Fine-Licht´s ( ni är sysslingbarn till varandra ) man Stefan, har gått och lärt sig bokbinderi. Vi är en bokälskande familj; i stort sett hela gänget. Huset här är fullt av böcker,,många magasinerade…det finns inte plats. Vi är oxå mycket ”pyssliga”: Lena och jag renoverar hela tiden, just nu ett WC och en förskräclig källare full av prylar ( suck) Nåväl; Vi hörs och syns! Peter; din fars syssling