Anteckningsbok klädd med linnetyg

Idag har jag gjort en liten anteckningsbok (A6), inlagan är gjord av 120 g ritpapper och ett blått papper som försätts, bunden med orientalisk bindning, pärmen klädd med linnetyg. Det var första gången jag provade att klä en pärm med vanligt tyg, det var svårt att få hörnen snygga, tyget fransade sig lite och limmet trängde igenom på något ställe:

Linneklädd anteckningsbok

Jag har sett tre olika varianter på hur man gör för att klä böcker med vanligt tyg, här provade jag enklaste varianten att stryka på limmet på pärmpappen och vänta till det nästan har torkat men jag väntade tydligen inte tillräckligt länge ;-). De andra varianterna jag sett är att fodra tyget med ett tunt papper och en variant där man skall stryka ut lim på en glasskiva som man lägger tyget i limmet och drar bort det från glasskivan för att få ett tunt lager lim på baksidan tyget.

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i bokbindning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.