Första bundna boken

Första försöket att göra en bunden bok, här är den färdiga boken, inlagan är 90 g kalligrafipapper från Canson och pärmen är klädd med papper från Basic Grey och Bazzill:

Bunden bok

Bunden bok

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i bokbindning, pyssel. Bokmärk permalänken.

2 Svar på Första bundna boken

 1. Bea skriver:

  Åhh den blev jättefin! Hur har du gjort ryggen på boken?

  Kram
  /Bea

  • Karin skriver:

   Jag har sytt ihop inlagan och klistrat dit försättsblad på bägge sidor.

   Sedan kletade jag lite lim (scrappy glue-typ, inte rätt sort men det var den typen jag hade hemma) i ryggen och la dit en bit gasbinda som stack ut på bägge sidor (vet inte vad det skall vara för tyg egentligen).

   Pärmen (framsida, baksida och rygg) är gjord av pärmpapp som jag klädde med papper utvändigt, sedan vek jag in pappret runt kanterna innan jag klistrade fast banden jag sytt ihop inlagan på, gasbindan och försättsbladen på insidan av framsidan och baksidan. Försättsbladen täcker alltihop på insidan av pärmen. Jag har inte använt kapitälband.