Silhouette – 27

En beskrivning hur jag gör för att skära ut en figur jag skrivit ut på min skrivare.

I Silhouetteprogramvaran skapar jag ett nytt dokument och väljer att lägga till Registration Marks. Jag krymper ytan som jag skall skära ut för jag tycker det är onödigt att det går åt ett helt ark om jag bara behöver en liten bit 😉

Edit -> Registration Marks

Registreringsmärken

Här är blomman jag vill skära ut, det röda skall skrivas ut och sedan skall jag skära efter den svarta kanten.

Blomma

Jag importerar blomman till Silhouetteprogramvaran, (Insert -> File), väljer (Edit -> Get Outline) för att konvertera den svarta linjen till en linje att skära (Outer frame only) och sedan Paste then Exit.

Välj File -> Print för att skriva ut blomman.

Blomma

Fäst sedan pappret på skärmattan och stoppa in det i Silhouetten.

Välj File -> Craft Robo och flytta manuellt skärhuvudet så det är inom den grönmarkerade rutan på bilden.

Craft Robo

Ställ in rätt papperstyp.
Klicka på Registration Mark Reading

Skär ut.

Blomma

Ett alternativ för att slippa den svarta linjen är att använda två bilder, i mitt fall en med den röda blomman och en med den svarta konturen, placera bilderna ovanpå varandra och låta Silhouetten skära efter den svarta konturen.

Mina layouter där jag använt Silhouette & mina Silhouettetips.

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i Tips & Tricks och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.