Vanliga nybörjarfrågor – 1

En av de vanligaste frågorna från nybörjare är varför man inte skall scrappa på bägge sidorna av pappret och mitt svar på det är att du skall bara scrappa på en sida av pappret för att:

  1. kunna byta plats/ordning på layouterna
  2. lägga till layouter mellan de du redan gjort
  3. kunna använda dekorationer som kräver att du gör hål i layouten (öljetter/påsnitar)
  4. slippa upptäcka att du scrappat baksidan upp och ner 😉

Av samma anledningar är det svårt att använda album med fasta sidor. Minialbum med fasta sidor är väldigt roliga att använda för mindre temaalbum där det går att planera hela albumet från början men jag brukar oftast göra sidorna på annat papper och montera dem i albumet det sista jag gör för jag vill kunna sy på sidorna och göra hål i dem. Ett exempel på album jag gjort på det viset är detta album som jag gjorde till min bror, Per.

Andra bloggar om:

Det här inlägget postades i nybörjartips. Bokmärk permalänken.

Ett svar pål Vanliga nybörjarfrågor – 1

  1. Pingback: Välja albumtyp | ScrappaNu