Inne/Ute

Det verkar som enklare och mer färgglada layouter har blivit mycket populärare på sistone, senaste CK (Creating Keepsakes) innehåller en hel del layouter som inte har så värst mycket andra dekorationer än mönstrat papper och det är väldigt få layouter som det är massor med andra typer av material (metall, trä, tyg, …).

Ett nytt designelement jag lagt märke till de senaste veckorna är vågformade mönstrade pappersbitar som bård på layouten, gärna flera stycken i matchande färger/mönster.

Populäraste dekorationerna verkar fortfarande vara band, blommor (silke eller papper) och stora bokstäver (monogram eller stenciler).

Intresset för olika typer av dekorationer i ”chipboard” verkar öka, chipboard är kraftigare kartong, t.ex kartongbaksidor till block eller de kartongbitar som man brukar få med i förpackningen när man beställer från USA som stöd för pappren. Kartongen man får med i förpackningen skall vara syrafri enligt vad jag hört (i alla fall från LifetimeMoments. Det finns färdiga dekorationer att köpa från en mängd olika leverantörer, t.ex Making Memories och Heidi Swapp men det går relativt enkelt att göra själv, jag har sett många exempel där man klippt/skurit bitar och målat eller klistrat på mönstrat papper som bakgrund och sedan använt klistermärken, stämplar eller gnuggbokstäver för att dekorera. Jag har själv testat med att stansa ut bokstäver med min QuicKutz med varierande framgång, det fungerar bara med den tunnaste typen av kartong.

Det jag sett mindre och mindre av på senaste tiden är ”walnut ink” och rivna kanter, hela ”chabby chic” vågen verkar vara på väg ut.

Andra bloggar om:

Det här inlägget postades i scrapbooking. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.